Hulp voor wie taalles geeft in azc

Hulp voor wie taalles geeft in azc ANP

Vrijwilligers die Nederlandse taalles geven in asielzoekerscentra, krijgen vanaf maandag les om dat nog beter te doen. In totaal krijgen 450 van die vrijwilligers methoden en vaardigheden aangereikt.

Dat zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zaterdag in het televisieprogramma EenVandaag. Zijn departement heeft er een bureau voor ingehuurd, aldus een woordvoerder. De vrijwilligers zijn benaderd via onder meer de bibliotheken die een rol spelen bij de lessen. Ook de Stichting 'Het begint met taal' is erbij betrokken.

Het gaat om verbetering van de lessen aan leerlingen die nog wachten op een verblijfsstatus en dus nog geen toegang hebben tot inburgeringscursussen.

Mobiele teams

De vrijwilligers krijgen les in dertig groepen van vijftien deelnemers, verspreid over het hele land.

Minister Asscher wil ook mobiele teams inzetten die kijken welke mogelijkheden asielzoekers hebben voor de arbeidsmarkt en waar in ons land aan hun vaardigheden behoefte is.

Hij was al enthousiast over een proef in Amsterdam. De stad wil vluchtelingen met een verblijfsstatus die nog in een asielzoekerscentrum wonen, snel 'screenen' op hun kansen om aan het werk te gaan in de stad of de regio.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu