Import kangoeroevlees blijft ongemoeid

Import kangoeroevlees blijft ongemoeid ANP

Het kabinet ziet geen gronden om de import van kangoeroevlees aan te pakken. De Partij voor de Dieren had vragen gesteld, omdat ze ongerust is over de hygiëne van het vlees en over het welzijn van de kangoeroes. De partij verwees naar importverboden voor kangoeroeproducten die in andere landen zijn uitgevaardigd.

Het vlees kan besmet zijn met diverse bacterieën. De karkassen zouden ook wel worden opgehangen aan roestige haken. Tevens zouden levende kangoeroes met hun reeds gedode soortgenoten worden opgesloten, zou luidden berichten.

Vlees van wild kan, net zoals vlees van landbouwdieren, besmet zijn bacterieën en parasieten, beaamt het kabinet. Partijen die schadelijk voor de gezondheid zijn, worden van de markt gehaald. Ook is importeurs verzocht maatregelen te nemen.

De Partij voor de Dieren sloeg ook vergeefs alarm over het achterlaten van verkeerd geschoten dieren omdat ze niet geschikt zijn om te eten, het doodknuppelen van jonkies en het afschieten van vaders en moeders, waardoor hun jongen hulpeloos achterblijven.

Nieuws

Meest gelezen

menu