Irene Moors na kwart eeuw van RTL4 naar SBS6

Irene Moors na kwart eeuw van RTL4 naar SBS6 ANP

Presentatrice Irene Moors verruilt RTL4 na ruim 26 jaar voor SBS6. Zij heeft een driejarig contract getekend bij de andere commerciële zender, maakte SBS vrijdag bekend.

Moors (48) zegt dat ze bij SBS de kans krijgt ,,om nieuwe stappen te maken''. ,,Daar heb ik ontzettend veel zin in. De zender biedt mij de uitdaging die ik nodig had.'' Ze gaat vanaf 1 maart aan de slag voor SBS. De zender kan nog niet zeggen wat voor programma's ze gaat presenteren.

Volgens televisiedirecteur Peter Lubbers heeft Moors door de jaren heen als presentatrice en tv-maker ,,een grote naam en enorm veel ervaring opgebouwd. Ze is veelzijdig in zowel entertainment als infotainment. Het publiek kent haar als gezellig, positief en no nonsense en precies daarom vinden wij dat zij perfect past bij de richting die SBS6 opgaat.''

Carlo Boszhard

Moors vertelde begin januari tijdens de ochtendshow van Gerard Ekdom op NPO Radio 2 dat er nog niets duidelijk was over haar toekomst bij RTL. ,,We zijn nog steeds zoekende naar iets dat bij me past, maar dat heeft zich nog niet voorgedaan.''

De televisiecarrière van Moors ging in 1988 van start bij de NCRV (Dit Is Disney). In 1989 stapte zij over naar RTL. Daar presenteerde zij onder meer Telekids, Eigen Huis & Tuin, Life & Cooking, De Bachelor, Life 4 You, Geef Mij Nu Je Angst en het met een Gouden Televizier-Ring bekroonde programma, De TV Kantine. Veel programma's maakte ze samen met haar televisiepartner Carlo Boszhard.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu