Jandino haalt 770.000 euro op voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten

Jandino Asporaat heeft met zijn initiatief Samen één koninkrijk al bijna 770.000 euro opgehaald voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. In een speciale tv-uitzending op NPO 1 vroeg de presentator geld te storten, omdat de inwoners het er erg moeilijk hebben vanwege de coronacrisis.

Met de ingezamelde donaties worden voedselpakketten samengesteld en verdeeld over de bevolking. In de uitzending leverden diverse gasten een bijdrage. Zo veilde Candy Dulfer privé saxofoonlessen en bood burgemeester Ahmed Aboutaleb ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam. Verder deden Dirk Kuijt, Jeroen Pauw, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis mee aan het programma.

Het kabinet was vertegenwoordigd door Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Aan het eind van de uitzending maakte Jandino bekend dat er al zo'n 672.000 euro binnen was gekomen. Omdat mensen nog de hele avond kunnen doneren, groeit het bedrag nog steeds en stond de teller een half uur na de uitzending al op 770.000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu