Jandino haalt bijna 1,2 miljoen op met benefiet voor Antillen

Jandino haalt bijna 1,2 miljoen op met benefiet voor Antillen ANP

De inzamelingsactie die Jandino Asporaat heeft opgezet om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint-Maarten heeft in totaal meer dan 1,16 miljoen euro opgebracht. Dat heeft producent Huis van Asporaat dinsdag bekendgemaakt.

Hij bedacht de actie voor de Antillen zelf. Drie weken geleden was er een speciale uitzending op NPO1 waarin onder andere geboden kon worden op privé saxofoonlessen van Candy Dulfer en een lunch met Ahmed Aboutaleb. Ook deden onder meer Dirk Kuijt, Jeroen Pauw, Edsilia Rombley, Churandy Martina, Najib Amhali en Trijntje Oosterhuis mee.

„Wat een ongelofelijke prestatie. Wij hebben laten zien dat we in staat zijn om in een korte tijd gezamenlijk bergen te verzetten. Trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd, klusjes heeft gedaan, eten heeft ingepakt, heeft opgetreden, geld heeft gestort, of zelfs luisterend oor is geweest", zegt Asporaat.

Met de ingezamelde donaties worden voedselpakketten samengesteld en verdeeld onder de bevolking. Doneren kon tot en met 25 mei.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu