Jongeren eren Els Borst met beeld

Els Borst ANP

Vijf jongerenorganisaties bieden vrijdag, als eerbetoon, een beeld aan van voormalig minister Els Borst, die twee jaar geleden werd omgebracht. Het borstbeeld wordt in ontvangst genomen door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, die het op haar eigen ministerie zal onthullen.

Het eerbetoon is een initiatief van de JOVD, Jonge Democraten, Jonge Socialisten en DWARS (de jongerenorganisaties van respectievelijk de VVD, D66, PvdA en GroenLinks), samen met de jongerenorganisatie van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. ,,Els Borst is vooral bekend vanwege haar bijdrage aan het debat omtrent euthanasie en een vrijwillig levenseinde. Hiervoor zijn wij haar zeer dankbaar", laten de organisaties weten.

Ze hebben deze week gekozen om het beeld aan te bieden omdat het maandag drie jaar geleden is dat Borst de eretitel minister van staat kreeg. De oud-minister van Volksgezondheid werd in februari 2014 in de garage bij haar woning in Bilthoven om het leven gebracht. De verdachte van dit misdrijf, Bart van U. zit momenteel in de gevangenis van Vught. De inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak begint naar verwachting in maart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu