Jongeren vernielen auto's agenten die bosfeest beëindigden

Jongeren vernielen auto's agenten die bosfeest beëindigden ANP

Een groep jongeren heeft zaterdagavond in een bos in het Friese Sint Jacobiparochie twee politieauto’s vernield. Dat gebeurde nadat de politie met het oog op de corona-maatregelen een einde had gemaakt aan een feest in het bos, meldt de politie.

Na een anonieme melding namen agenten een kijkje in het bos bij de Georg van Saksenstraat. Agenten parkeerden hun voertuigen in de buurt, om vervolgens ongeveer achthonderd meter te lopen om bij het feest te komen.

Verschillende jongeren vluchtten weg toen ze de agenten zagen. In het bos was een kampvuur. De agenten spraken de nog aanwezige jongeren aan. Omdat de meesten waren gevlucht, was volgens de politie geen sprake meer van een samenscholing. Vanwege het coronavirus is het niet toegestaan om op dit moment met een grote groep bij elkaar te zijn. Het kampvuur werd geblust.

Band lek gestoken

Toen de agenten terugliepen naar hun voertuigen, zagen ze dat onder meer de spiegels van de auto’s waren getrapt, een band lek was gestoken en deuken in de auto’s waren getrapt. De politie gaat op zoek naar de jongeren die achter de vernielingen zitten. Volgens de politie zijn al diverse namen genoteerd.

Teamchef Thea van den Bos is boos over de vernielingen. "Ik neem dit hoog op. Het is allereerst zorgelijk dat deze jongeren maling hebben aan alle coronamaatregelen en ook de gezondheid van hunzelf en anderen niet serieus nemen. Bovendien vind ik het zeer laakbaar dat de vernielingen zijn gepleegd. Hierdoor hebben zij het politiewerk echt gefrustreerd", zegt ze in een bericht op Facebook.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu