KNMI: Gladheid noorden tot donderdagochtend

ANP

De gladheid in het noorden en noordoosten van het land houdt waarschijnlijk aan tot donderdagochtend, omdat het in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw kan gaan ijzelen. Elders in het land verdwijnt de gladheid eerder. Dat laat het KNMI woensdagochtend weten.

Verspreid over het land valt motregen. En met temperaturen onder nul zorgt dat ten noorden van de lijn Petten-Lelystad-Enschede voor grootschalige gladheid, aldus het weerinstituut. De bussen van Qbuzz rijden wel in Groningen en Drenthe, maar de bussen die waren uitgereden in Zuidwest-Friesland worden teruggehaald omdat het weer aan het verslechteren is, meldt Qbuzz. Op andere lijnen moeten passagiers rekening houden met vertragingen.

Veel bussen van Arriva in het noorden rijden ook niet, waaronder de buslijnen Emmeloord-Groningen, Franeker-Sneek en Leeuwarden-Bolsward.

Glijpartijen

Op de A28 Zwolle-Hoogeveen staat het verkeer in beide richtingen compleet vast, meldt de ANWB. Daar werd het vroeg in de ochtend plotseling spekglad en zijn in korte tijd veel glijpartijen geweest. Ook zijn er vrachtwagens geschaard. Voor zover bekend is daarbij niemand gewond geraakt.

Rijkswaterstaat geeft het advies in het noorden en oosten niet de weg op te gaan als het niet per se nodig is. Wie wel gaat rijden, moet alert zijn op verkeersinformatie en weerberichten. Door overtrekkende buien kan het plotseling verraderlijk glad zijn, zegt een woordvoerder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu