KNMI waarschuwt voor extreem weer in noorden

KNMI waarschuwt voor gladheiid in noorden ANP

Het verkeer in het noorden en noordoosten van Nederland moet maandagavond en in de nacht naar dinsdag rekening houden met 'extreem weer'. Het KNMI heeft voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, het noorden van Overijssel en op de Waddeneilanden code oranje afgegeven wegens grootschalige ijzel. Deze ijzel kan volgens het KNMI tot het einde van dinsdagochtend aanhouden.

Voor het zuiden van de provincie Overijssel geldt code geel wegens lokale gladheid door sneeuw en ijzel. Dinsdagmiddag wordt het overwegend droog, maar de gladheid kan aanhouden tot woensdagochtend, aldus het KNMI.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de vijf noordoostelijke provincies met ingang van maandagavond de weg niet op te gaan als dat niet per se noodzakelijk is. Er zal naar verwachting sprake zijn van zeer gevaarlijke rijomstandigheden in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Maandagochtend waren de strooiwagens vanwege de winterse omstandigheden in het noorden al erg druk. Tijdens negentig ritten is 465.000 kilo zout gestrooid. Maandagmiddag geldt in alle bovengenoemde gebieden code geel wegens lokale gladheid door sneeuw of ijzel.

Nieuws

Meest gelezen

menu