Kaping door verwarde 'ex' eindigt op Cyprus

Kaping door verwarde 'ex' eindigt op Cyprus ANP

De Egyptenaar die dinsdag op een binnenlandse vlucht in Egypte een vliegtuig kaapte, heeft zich uiteindelijk op het vliegveld van de Cypriotische havenstad Larnaca overgegeven. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cyprus gaat het om een man met psychische problemen met een ex-vrouw op Cyprus.

Volgens een woordvoerster van de politie op het eiland heeft de kaper die Seif al-Din Mustafa zou heten, voor hij zich overgaf, een brief hebben afgegeven die bestemd was voor zijn Cypriotische ex-vrouw. Die wordt Marina genoemd en is ook naar de luchthaven gekomen om te helpen de kaping te beëindigen. Het gescheiden paar heeft volgens de Cyprus Mail vier volwassen kinderen.

Niemand van de passagiers of de bemanningsleden is gewond geraakt bij de kaping. Door te dreigen met een bomgordel wist de kaper het toestel, dat op weg was van Alexandrië naar Caïro, te overmeesteren. Het had 55 passagiers, onder wie zes Nederlanders, en zeven bemanningsleden aan boord. De bomgordel was nep, zo bleek nadat de kaping was beëindigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu