Kerkklokken luiden vanavond om 19.00 uur voor de zesde keer voor hoop en troost in coronatijd

Kerkklokken luiden opnieuw voor hoop en troost in coronatijd ANP

Opnieuw zullen vanavond in het hele land kerkklokken te horen zijn, om "een boodschap van hoop en troost" te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus.

De eerste keer gebeurde dat op woensdag 18 maart na een oproep van de Raad van Kerken. "Met deze 'klokken van hoop en troost' kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen", aldus de organisatie. Het gelui zal tussen 19.00 en 19.15 uur te horen zijn.

De Raad van Kerken deed de oproep in aansluiting op een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Die zegde toe dat de actie nog de komende weken doorgaat. Dat betekent dat in elk geval ook op 29 april klokken zullen luiden.

Hart onder de riem

Geïnteresseerden kunnen kijken op www.klokkenvanhoop.nl . Daar wordt mensen een hart onder de riem gestoken in deze tijd. "In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten.''

,,Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken - de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben - kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen. Als teken van hoop en troost; als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en om mensen met elkaar te verbinden, luiden we de klokken van hoop!", zo staat daar te lezen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
Coronavirus
menu