Koenders tegen Kerry: samen tegen IS

Koenders tegen Kerry: samen tegen IS ANP

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zaterdag gesproken met zijn Amerikaanse collega John Kerry, in de marge van de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München. Dat ging onder meer over de versterkte Nederlandse inzet in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak.

,,Internationale samenwerking is van groot belang in de strijd tegen terrorisme. De enige manier om zo’n veelkoppig monster met de grond gelijk te maken, is door samen op te trekken. Daarin toont de VS zich eens te meer weer bondgenoot van Europa'', zegt de minister.

Kerry verwelkomde Nederland als achttiende land in de Internationale Support Groep voor Syrië. Deze kerngroep van landen sloot onder leiding van de Verenigde Staten en Rusland tijdens de München Veiligheidsconferentie het akkoord dat in een staakt-het-vuren en humanitaire toegang voor Syriërs moet voorzien. Daartoe gaat de kerngroep, inclusief Nederland, vanaf woensdag opnieuw om de tafel. ,,Een wankele kast vergt extra spijkers. Die moeten we samen met de meest betrokken landen de komende weken slaan'', aldus Koenders.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu