Koningshuis breidt activiteiten na 1 juni weer uit

Koningshuis breidt activiteiten na 1 juni weer uit ANP

Met het ingaan maandag van een nieuwe fase van de maatregelen die worden genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, voert ook het Koninklijk Huis de activiteiten weer op. Koning en koningin zullen in juni er meer op uit gaan. Daarbij neemt het paar nog steeds de voorschriften van RIVM en regering in acht.

Afgelopen week is bij bezoeken van Máxima aan Texel en Willem-Alexander aan Utrecht al gebleken dat dit niet gemakkelijk zal zijn. Het paleis zal daarom moeten beslissen in welke mate koninklijke bezoeken vooraf worden aangekondigd.

Het koningspaar had oorspronkelijk komende week geen verplichtingen in Nederland omdat dinsdag in Berlijn het staatsbezoek aan Duitsland zou beginnen. Dat had de bekroning moeten zijn van de precies zeven jaar geleden begonnen reeks werkbezoeken aan het belangrijkste buurland. Koning en koningin gingen vanaf 2013 steeds naar een aantal deelstaten. Alleen de deelstaat Berlijn was nog over en die zou worden meegenomen in het afsluitende staatsbezoek.

Nieuws

Meest gelezen

menu