Leider Iran zegt bezoek op laatste moment af

Leider Iran zegt bezoek op laatste moment af ANP

De president van Iran, Hassan Rohani, heeft om veiligheidsredenen op het laatste moment een bezoek aan Oostenrijk afgezegd. Rohani zou dinsdagavond met meerdere ministers en een handelsdelegatie van tachtig man onder leiding van Industrieminister Mohammed Reza Nematzadeh in Oostenrijk neerstrijken. Het officiële bezoek zou woensdag en donderdag zijn.

Oostenrijkse media meldden dinsdag dat de trip op de valreep is afgezegd, evenals een daaraan voorafgaand bezoek van Rohani aan Bagdad, de hoofdstad van Irak. Rohani en zijn gevolg zouden tal van deals sluiten in Wenen en er de president van Oostenrijk, Heinz Fischer, ontmoeten.

Het is niet bekend waarom het bezoek niet doorgaat. Iran is de voornaamste sjiitische mogendheid en betrokken bij de strijd van de regering van Syrië tegen rebellen, voornamelijk soennitische extremisten. In Irak staat Teheran aan de kant van de door sjiieten gedomineerde regering. Die keert zich tegen de soennitische minderheid en tegen soennitische extremisten. De jihadistenbeweging Islamitische Staat stamt oorspronkelijk uit het soennitische midden en westen van Irak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu