Leraren willen doorgaan met actievoeren

Leraren willen doorgaan met actievoeren ANP

Leraren in het basisonderwijs willen op korte termijn weer actie gaan voeren voor meer salaris en minder werkdruk. Mogelijk komen er nieuwe stakingen, lieten de bonden woensdagavond weten in een gezamenlijke verklaring. Het geld dat het kabinet uittrekt is onvoldoende, vinden ze.

De onderwijsbonden komen donderdagavond bijeen om hun strategie te bepalen. Bij het overleg zijn ook onder meer de PO-Raad, die de schoolbesturen vertegenwoordigt, en actiegroep PO in actie aanwezig.

,,Uit onze enquête blijkt dat 97 procent vindt dat we moeten doorgaan met actievoeren, nu in het regeerakkoord onvoldoende geld naar het primair onderwijs gaat´´, laat voorzitter Loek Schueler van CNV Onderwijs weten. De sector blijft bij de eerdere eisen van 900 miljoen euro extra om de salarissen op het niveau te tillen van dat van de collega's in het middelbaar onderwijs en 500 miljoen voor verlichting van de werkdruk.

Te langzaam

Het kabinet wil het bedrag om de werkdruk te verminderen ieder jaar iets verhogen om aan het einde van de komende regeerperiode uit te komen op bijna een half miljard euro. Dat gaat de bonden veel te langzaam. Wat betreft de salarissen wil het kabinet niet verder gaan dan 270 miljoen euro.

Begin oktober hielden de leraren al een landelijke staking. De actiebereidheid bleek groot: vrijwel alle basisscholen in het land bleven dicht en ongeveer 60.000 juffen en meesters kwamen naar het Zuiderpark in Den Haag om hun protest te laten horen.

Nieuws

Meest gelezen

menu