Lionel Richie op Pinkpop

Lionel Richie op Pinkpop ANP

De Amerikaanse zanger Lionel Richie staat dit jaar op Pinkpop. Dat liet Pinkpop-baas Jan Smeets woensdag weten bij de bekendmaking van het programma in de Amsterdamse poptempel Paradiso. ,,Het is de tijd van het meezingen'', verklaarde Smeets de keuze voor de artiest. ,,Richie treedt overal op voor uitverkochte zalen.''

Doe Maar treedt voor de derde keer op tijdens het driedaagse muziekfestival van vrijdag 10 juni tot en met 12 juni in het Limburgse Landgraaf. De band stond dertig jaar geleden voor het eerst op Pinkpop. Andere artiesten die optreden zijn onder anderen de Britse rockband Bastille, de Britse singer-songwriter James Bay, The Common Linnets en de Nijmeegse band De Staat. Zij beklimmen tijdens de 47 editie de eerste dag het podium.

Op zaterdag staan artiesten geprogrammeerd als Lucas Hamming, James Morrison, de Engelse rockband Nothing But Thieves en de Britse zangeres Lianne La Havas. Op zondag staat muziekliefhebbers onder anderen Douwe Bob, John Newman en Tom Odell te wachten.

Paul McCartney

Eerder maakte Pinkpop al bekend dat Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Rammstein dit jaar de hoofdacts zijn. Voor het eerst zal overigens een Japanse band zijn opwachting maken op het festival: One ok Rock.

Smeets liet weten dat hij de naar hem vernoemde Jan Smeets Award (20.000 euro en een beeldje) uitreikt aan Funpop, een tweedaags Limburgs muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. 'Mr Pinkpop' mag de winnaar zelf bepalen, zonder jury.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu