Loos alarm op station Maastricht

ANP

Station Maastricht is woensdagavond laat compleet afgesloten geweest vanwege een ,,verdachte koffer'', maar uiteindelijk bleek dat er niets aan de hand was. ,,Het was loos alarm'', zei een woordvoerster van de politie rond 1 uur 's nachts. De man die de koffer vasthield, is desondanks opgepakt omdat hij zich volgens de politie verzette tegen agenten.

Het trein- en busverkeer van en naar Maastricht werd op last van de politie geheel stilgelegd en het station uit voorzorg ontruimd. Dat gebeurde nadat agenten de man rond 22.30 uur hadden opgemerkt in de stationshal. Een zone van 100 meter rond het stationsgebouw werd hermetisch afgesloten. Passagiers van aankomende treinen mochten op een afstand van het station uitstappen.

De politie haalde er een speurhond en een expert op het gebied van explosieven bij. Na onderzoek bleek dat van de koffer geen enkel gevaar uitging. De vraag waarom agenten de man met de koffer in de eerste plaats verdacht vonden, liet de politie onbeantwoord.

Na enkele uren werd het station weer vrijgegeven. Alle beperkingen voor het treinverkeer zijn opgeheven, lieten vervoerders NS en Veolia daarop weten.

Nieuws

Meest gelezen

menu