Maat: Rode kaart voor Van der Steur

Maat: Rode kaart voor Van der Steur ANP

,,Rode kaarten zijn niet makkelijk door te slikken.'' Dat zegt patholoog-anatoom George Maat over het debat woensdag waarin minister Ard van der Steur door de Tweede Kamer stevig is aangepakt. Een motie van wantrouwen werd echter verworpen.

Maat heeft het debat deels gevolgd, laat hij woensdagavond weten. Dat de coalitie tussen VVD en PvdA door de oppositie niet ,,doorbroken'' kon worden, noemt hij ,,de politieke realiteit''. ,,Echter de feiten veranderen er niet door.''

De kwestie draaide om een lezing die Maat vorig voorjaar gaf over de MH-17-slachtoffers, waarbij hij foto's toonde. Dat viel verkeerd bij Van der Steur, waarna Maat op non-actief werd gesteld, nog voordat er onderzoek was gedaan.

Uiteindelijk bleek dat Maat niets te verwijten viel. Maar informatie daarover kwam niet naar de Kamer, hoewel de oppositie daar meermalen om vroeg. Nadat alle informatie door toedoen van Maat zelf naar buiten was gekomen, bood de minister hem vorige week excuses aan. Van der Steur liet woensdag weten ,,verschillende lessen te trekken uit de affaire''.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu