Marco Kroon: Ik kon niet anders dan gaan wildplassen

Marco Kroon: Ik kon niet anders dan gaan wildplassen ANP

Majoor Marco Kroon had naar eigen zeggen geen andere keuze dan te gaan wildplassen tijdens de carnavalsviering in Den Bosch, waar hij vorig jaar werd beboet door agenten. Donderdagmiddag vocht hij de boete van 140 euro aan bij de militaire kantonrechter in Arnhem. Die doet over twee weken uitspraak.

Kroon, drager van de militaire Willemsorde, betoogde in de rechtbank dat hij door hoge nood geen tijd had om een toiletwagen of plaszuil te bereiken. "Ik heb er alles aan gedaan, maar ik kon het niet meer ophouden. Het zweet brak me uit. Het was voor mij niet meer te doen om naar de volgende sanitaire stop te gaan. Het was puur overmacht", zei Kroon, die een hyperactieve blaas heeft. Ook tijdens de zitting moest hij naar het toilet. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops betoogde dat er voor mensen met blaasproblemen veel te weinig toiletvoorzieningen zijn in het centrum van Den Bosch, zeker met carnaval.

Kroon werd tijdens het urineren aangesproken door agenten. Hij besloot zijn plas af te maken, wat resulteerde in een aanhouding omdat hij zich daarmee eveneens schuldig maakte aan schennis van de eerbaarheid. Tijdens zijn aanhouding zou hij een kopstoot hebben gegeven aan een agent. Voor de kopstoot en het tonen van zijn geslachtsdeel aan een agente werd Kroon eind vorig jaar al veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur. Het hoger beroep hierover dient op 3 december bij het gerechtshof in Arnhem.

Nieuws

Meest gelezen

menu