Mart Visser is Dom Bontje 2015

Mart Visser is Dom Bontje 2015 ANP

Couturier Mart Visser is met een nipte overwinning gekozen tot Dom Bontje 2015. De jaarlijkse verkiezing, waarbij dit jaar meer dan 20.000 mensen hun stem uitbrachten, is een initiatief van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren.

Mart Visser kreeg 24 procent van de stemmen. Hij was genomineerd voor de tamelijk oneervolle titel omdat hij vindt dat het gebruik van bont tegenwoordig geen issue meer is, stelt de organisatie. De couturier gebruikt dan ook weer 'volop' bont in zijn collecties, terwijl hij daar juist in 1996 mee was gestopt.

Ook prinses Beatrix werd, voor de vierde keer, genomineerd en zat met 23 procent van de stemmen Mart Visser op de hielen. Ondanks dat haar handtekening onder het vossenfokverbod staat, heeft zij het afgelopen jaar opnieuw vossenbont gedragen, constateerde Bont voor Dieren die met de verkiezing bekende Nederlanders wil wijzen op hun verantwoordelijkheid als rolmodel.

De derde prijs gaat naar Halina Reijn met 21 procent van de stemmen, voor het dragen van een muts van vossenvacht. Winston Gerschtanowitz draagt een jas van coyotebont en won hiermee 12 procent. Anouk Smulders, op de catwalk van Mart Visser met vossenbont om haar arm, en Jan Smit met een kraag van wasbeerhondenbont sluiten de rij met elk 10 procent van de stemmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu