Massale ontsteltenis over dood Johan Cruijff

Massale ontsteltenis over dood Johan Cruijff ANP

Massaal is er gereageerd op de dood van voetballegende Johan Cruijff. Koning Willem-Alexander zegt dat Nederland een unieke sportman heeft verloren. ,,Woorden schieten te kort'', laat de KNVB weten. Voorzitter Michael van Praag roemt zijn betekenis voor het voetbal. Minister Edith Schippers van Sport is diep geschokt door het overlijden. ,,Het is onwerkelijk. We verliezen de beste voetballer aller tijden'', zegt ze.

Ajax zegt dat de grootste Ajacied aller tijden is overleden. De club wenst de nabestaanden veel sterkte toe. Op de startpagina van de club is in zwart-wit een grote foto van de voetballer gezet.

,,We houden voor altijd van je, Johan. Rust in vrede.'' Dat was de eerste reactie van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona. Cruijff, die als speler en trainer grote successen vierde in Catalonië. Het zogeheten 'Dream Team' van hem veroverde in 1992 de Europa Cup 1.

Superster

Oud-voetballer Ronald de Boer van Ajax zat met de tranen in de ogen toen hij hoorde van het overlijden van Johan Cruijff. De voormalig international debuteerde in 1987 in het eerste van Ajax tegen PEC Zwolle. Cruijff was toen trainer. ,,Hij was een superster, maar een zonder sterallures.''

Feyenoord heeft met diepe droefenis kennisgenomen van het overlijden. Cruijff droeg het Feyenoord-shirt tijdens het seizoen 1983-1984.

In Betondorp in Amsterdam zijn bij zijn ouderlijk huis bloemen neergelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu