Meer interesse in hoogopgeleide vluchtelingen

Er zijn betere medische voorzieningen en de opvang van vluchtelingen is beter georganiseerd, vertelt Giuliani Gadioli Campos uit Oudega (S) na terugkeer van Lesbos. FOTO ANP ANP

Een toenemend aantal grote ondernemingen in Nederland is geïnteresseerd in hoogopgeleide vluchtelingen die nu naar Nederland komen. Het gaat om ondernemingen als de NS, Philips, VU Medisch Centrum en Dura Vermeer. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF in Utrecht verwacht op basis van cijfers van het COA dat volgend jaar zo'n 2000 vluchtelingen zich aanmelden voor begeleiding tijdens een studie en de hulp naar werk. Afgelopen jaar waren dat er nog 550.

,,De bedrijven zien kansen in het aantrekken van deze mensen en niet alleen vanuit bedrijfsmatig perspectief, maar ook vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid’’, licht directeur Mardjan Seighali van het UAF de groei toe. Op een informatiebijeenkomst van UAF kort geleden waren opvallend veel meer bedrijven aanwezig die geïnteresseerd zijn in het potentieel dat zich aandient.

Nieuws

menu