Meerderheid Tweede Kamer wil dat 2G-wetsvoorstel van tafel gaat

Meerderheid Tweede Kamer wil dat 2G-wetsvoorstel van tafel gaat ANP

Het wetsvoorstel van het kabinet voor een 2G-systeem, waarbij alleen gevaccineerde of recent van corona genezen mensen toegang krijgen tot bepaalde plekken, moet van tafel. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Vrijwel de gehele oppositie en coalitiepartij ChristenUnie waren al tegen het voorstel gekant, maar de PvdA twijfelde nog. De sociaaldemocraten zijn nu echter om, laat Attje Kuiken weten.

Donderdag wordt hoofdelijk over de motie van de SGP en Kamerlid Pieter Omtzigt gestemd.

Op dit moment mogen ook mensen die zich vooraf laten testen, naar bepaalde locaties toe waar ze een coronatoegangsbewijs moeten tonen (3G-beleid). Er is veel maatschappelijke en politieke weerstand tegen de coronapas.

Donderdag stemming over motie Omtzigt

Donderdag wordt hoofdelijk over de motie van de SGP en Kamerlid Pieter Omtzigt gestemd.

Op dit moment mogen ook mensen die zich vooraf laten testen, naar bepaalde locaties toe waar ze een coronatoegangsbewijs (ctb) moeten tonen (3G-beleid). Er is veel maatschappelijke en politieke weerstand tegen de coronapas.

Petitie Mona Keijzer

Zo krijgt een petitie van oud-CDA-staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer veel steun. Ze doet daarin samen met andere indieners een oproep om het coronatoegangsbewijs onmiddellijk af te schaffen. De petitie is in enkele dagen tijd meer dan een half miljoen keer ondertekend. Keijzer werd vorig jaar ontslagen toen zij zich publiekelijk tegen de coronapas en daarmee tegen het kabinetsbeleid keerde.

Nieuws

menu