'Middelbare scholieren gemiddeld een kwart van de tijd op school'

'Middelbare scholieren gemiddeld een kwart van de tijd op school' ANP

Middelbare scholieren gaan vanaf volgende week dinsdag wel weer naar school, maar dat doen ze gemiddeld maar ongeveer voor een kwart van de gebruikelijke lestijd. Dat zegt de VO-raad op basis van een eigen peiling. Voor de rest volgen de leerlingen het onderwijs nog steeds thuis.

De leerlingen kunnen immers niet allemaal tegelijk naar dezelfde plek. Scholen hebben ook de ruimte gekregen om eigen keuzes te maken voor het aanbieden van les en begeleiding op school. Dat hangt allemaal af van de samenstelling van de leerlingengroepen, het soort onderwijs en de inrichting van het schoolgebouw,

Ook de beschikbaarheid van onderwijspersoneel is van belang. Gemiddeld 8 procent van het onderwijspersoneel kan of wil niet op school werken.

Volgens de VO-raad zijn de scholen van plan om kwetsbare leerlingen, die geen veilige thuissituatie hebben of thuis moeilijk kunnen leren, zo vaak mogelijk een plek op school te gunnen. Zij komen circa de helft van de tijd naar de klas. Ook voor leerlingen met leerachterstanden en in het voor-examenjaar wordt speciaal ruimte gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu