Minister krijgt zware dobber aan kwestie-Maat

Minister krijgt zware dobber aan kwestie-Maat ANP

Justitieminister Ard van der Steur krijgt woensdag een zware dobber aan het debat over George Maat. Patholoog-anatoom Maat, die onderzoek deed op slachtoffers van rampvlucht MH17 boven Oekraïne, hield daarover een lezing met foto's voor studenten. Hoewel later bleek dat hem niets te verwijten viel, noemde Van der Steur dit direct ,,buitengewoon ongepast en onsmakelijk''. Maat werd buitenspel gezet.

Driekwart jaar later maakte Van der Steur (VVD) excuses voor die eerste reactie. Hij gaf even later ook toe dat hij de Kamer beter had moeten informeren. De Kamer zit nog met vragen over de manier waarop de minister heeft gehandeld in deze zaak. De oppositie is slecht te spreken over de bewindsman, maar coalitiepartner PvdA zal de VVD-minister niet laten vallen. Wel eist de partij verbetering. Premier Mark Rutte verwacht dat zijn partijgenoot als minister aanblijft.

Het is al de derde keer dat Van der Steur, nog geen jaar minister, in zwaar weer zit. Eerder waren er problemen door de informatie over een foto van Pim Fortuyn-moordenaar Volkert van der G. en over (informatie over) de rol van Van der Steur als Kamerlid bij de afwikkelingen van de zogeheten Teeven-deal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu