Minister repareert tekort groep ww'ers

Minister repareert tekort groep ww'ers ANP

WW'ers die door een wijziging van de wet vorig jaar een lagere uitkering ontvingen, krijgen weer meer geld. Het gaat om seizoenswerknemers, uitzendkrachten en werknemers die een jaarcontract hadden.

Het zogenoemde WW-lek voor de betreffende werknemers wordt daarmee ,,afdoende'' gerepareerd, aldus minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Hij baseert dat op berekeningen.

Vakbonden wezen vorig jaar op ,,dramatische gevolgen'' van het nieuwe zogenoemde Dagloonbesluit voor starters, flexwerkers en herintreders. Een ww-uitkering kon vanaf 1 juli 2015 veel lager uitvallen. Vanaf dat moment werden ook maanden waarin niet is gewerkt meegenomen in de berekening van de hoogte van de WW. Dat verandert. De WW-uitkering wordt berekend op basis van wat er verdiend is in de maanden dat iemand werkte.

Vakbond FNV is evenwel nog niet tevreden en roept de Tweede Kamer op in te grijpen. ,,De minister repareert niet voor iedereen het WW-lek'', constateert de bond. Bij elkaar zou het gaan om 20.000 mensen die niet worden geholpen. ,,Vooral seizoenswerkers en flexwerkers die naast hun WW-uitkering iets bijverdienen, blijven de dupe.'' WW'ers die sinds 2015 een lagere uitkering kregen, hebben volgens FNV bovendien nog steeds geen duidelijkheid hoe en wanneer zij gecompenseerd worden.

Nieuws

Meest gelezen

menu