Mogelijk streekfunctie school Heumensoord

Mogelijk streekfunctie school Heumensoord ANP

De Heumensoordschool voor kinderen van asielzoekers die in een noodopvang wonen, blijft wellicht open wanneer tentenkamp Heumensoord op 1 juni sluit. Mogelijk gaat de school voor basis- en voortgezet onderwijs een streekfunctie vervullen.

Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) maandag gezegd na een bezoek aan de school. Hij vindt het belangrijk dat de opgebouwde kennis en expertise op deze grootste school voor vluchtelingkinderen behouden blijven.

Op de school krijgen ruim vijfhonderd kinderen van vluchtelingen uit tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen les van 35 docenten. De school ging in januari open. De docenten hebben trainingen gevolgd voor de omgang met kinderen die uit een oorlogssituatie komen en die nog geen Nederlands spreken.

Volgens Dekker kunnen de kinderen niet meteen naar een gewone school maar hebben ze wel recht op onderwijs. Zijn ministerie blijft dat ook financieren. De minister zei dat er gesprekken gaande zijn over de toekomst van noodopvang Heumensoord en de ,,geweldige school die in zeven weken tijd uit de grond is gestampt."

Nieuws

Meest gelezen

menu