Moskeeën bezinnen zich op 'intelligente' heropening

Moskeeën bezinnen zich op 'intelligente' heropening ANP

De islamitische gebedshuizen bereiden zich voor op heropening. De moskeeën Centrum de Middenweg in Rotterdam en de Blauwe Moskee in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart denken samen na hoe ze "de intelligente opening vorm zullen gaan geven".

Dat zal in elk geval gefaseerd gebeuren, meldden ze zaterdag. Beide gebedshuizen gaan 1 juli open. Dan mogen de kerken en moskeeën maximaal honderd mensen toelaten, nu ligt de grens bij dertig.

De Rotterdamse en Amsterdamse moskee willen op vrijdagen twee diensten houden, met het maximale aantal van honderd bezoekers per dienst. "Het is nooit gebeurd dat er moskeeën zijn die twee keer een dienst organiseren op de vrijdag", zegt een woordvoerder hierover.

App

De moskeeën zijn ook bezig met het ontwikkelen van een app voor de registratie van bezoekers en het toewijzen van een gebedsplek.

"De gebedsplekken zullen conform de richtlijnen worden afgeplakt en wij vragen onze bezoekers hun eigen gebedskleedje mee te nemen. De sanitaire ruimtes - waar de wassing wordt verricht - blijven uit voorzorg gesloten".

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu