Moslims demonstreren tegen aanslagen

Moslims demonstreren tegen aanslagen ANP

Op de Dam in Amsterdam komen vrijdagmiddag diverse moslimorganisaties, vredesbeweging PAX en het Humanistisch Verbond bijeen voor een manifestatie tegen de recente aanslagen die uit naam van de islam zijn gepleegd. Het gaat onder meer om de aanslagen in Brussel, maar ook die in Istanbul en Parijs.

Initiatiefnemer Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeëen Nederland: ,,Jood, moslim, christen of niet-gelovig: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons dinsdag vanuit Brussel hebben bereikt."

De organisaties willen op de bijeenkomst hun afschuw uitspreken en solidariteit tonen aan de nabestaanden. Er zijn sprekers, onder wie voorzitter Boris van der Ham van het Humanistisch Verbond, en er wordt een minuut stilte in acht genomen.

Ook in de Al Kabir-moskee in Amsterdam wordt vrijdagmiddag stilgestaan bij de aanslagen. Die bijeenkomst is georganiseerd door het Veiligheidspact tegen Discriminatie, waarin religieuze en maatschappelijke organisaties van moslims, joden, christenen en andersdenkenden zijn verenigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu