NS: kans op langere reistijd voor noodzakelijke reizigers

NS: kans op langere reistijd voor noodzakelijke reizigers ANP

De NS verzoekt mensen die tijdens de Pasen niet perse de trein hoeven te nemen, dit niet te toen. Reizigers die vanwege hun werk niet anders kunnen, moeten rekening houden met een langere reistijd door diverse werkzaamheden. ProRail werkt bijvoorbeeld tussen station Zaandam en Amsterdam Sloterdijk en bij Zwolle aan verbeteringen en onderhoud van het spoor.

Verder zijn er ook bij station Eindhoven Centraal, Tilburg en Den Bosch werkzaamheden. Tussen Leiden en Den Haag Centraal en rond Dordrecht wordt ook aan het spoor gewerkt. Ondanks deze en toekomstige werkzaamheden wil NS noodzakelijke reizigers met zo veel mogelijk ruimte laten reizen. Daarom zet het spoorbedrijf meer bussen in dan gebruikelijk voor de verwachte reizigersaantallen en rijden er meer snelbussen. Daarbij wordt rekening gehouden met de locatie van zorginstellingen en ziekenhuizen.

Niet-noodzakelijke reizigers worden niet in de trein verwacht. Het kabinet heeft woensdag nogmaals benadrukt dat het belangrijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat kan niet in te volle treinen: de trein en het vervangend busvervoer zijn daarom even geen uitje, aldus de NS.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu