Opnames in het holst van de Friese nacht voor The Passion Hemelvaart. 'Ik verwacht heel mooie beelden'

Terwijl de inwoners van Bolsward en Sneek nog op één oor lagen, vonden in de nachtelijke uren de laatste opnamen plaats voor The Passion Hemelvaart.

Beeld van boten kan niet ontbreken als er opnames in Bolsward en Sneek worden gemaakt. Hier de discipelen met Maria (de moeder van Jezus (r)), gespeeld door Marlijn Weerdenburg, en Maria Magdalena (tweede van links), gespeeld door de Friezin Bertrie Wierenga.

Beeld van boten kan niet ontbreken als er opnames in Bolsward en Sneek worden gemaakt. Hier de discipelen met Maria (de moeder van Jezus (r)), gespeeld door Marlijn Weerdenburg, en Maria Magdalena (tweede van links), gespeeld door de Friezin Bertrie Wierenga. Foto: Sander Mulkens KRO-NCRV

Verteller Thomas van Luyn is zijn teksten nog aan het doornemen, regisseur David Grifhorst loopt heen en weer en geeft aanwijzingen. Zijn hele crew is onder de indruk van de Broerekerk in Bolsward, waar de ploeg zich op maandagavond 8 mei verzamelt voor de laatste opnamen. Die zullen deze avond en nacht tot 03.00 uur doorgaan. Dan zit The Passion Hemelvaart er voor de acteurs op.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's