Niemand meer vast rond liquidatie Lucas Boom

Niemand meer vast rond liquidatie Lucas Boom ANP

In het onderzoek naar de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam zit niemand meer vast. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van Crimesite.nl.

Begin januari werd een verzoek van het OM om verlenging van het voorarrest van twee vermoedelijke schutters uit Amsterdam afgewezen. De rechtbank liet de twee Hagenaars van 29 jaar die worden verdacht van het leveren van de vluchtauto, eerder al vrij.

Kort na de vrijlating van de Amsterdammers, is ook de voorlopige hechtenis van nog twee andere verdachten geschorst. Ze zijn alle zes overigens nog wel verdachten in de zaak.

De Amsterdamse crimineel Lucas Boom (43) werd 9 juni voor de ogen van tientallen basisschoolleerlingen doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam. Over Boom, alias Puk, wordt gezegd dat hij een vertrouweling was van Willem Holleeder. In een aantal zaken is Boom verdachte geweest. De meest serieuze verdenking was de mislukte poging Satudarah-kopstuk Etous Belserang te liquideren.

Nieuws

Meest gelezen

menu