Nieuwe aanhouding na explosie en schietincident Rotterdam

Nieuwe aanhouding na explosie en schietincident Rotterdam ANP

De politie heeft in Deventer een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden na een explosie en een reeks geweldsincidenten in Rotterdam afgelopen week. Eerder werden een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in verband met de incidenten.

De man zit vast en wordt gehoord. De verdachten die eerder werden aangehouden, zitten ook nog vast. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hun voorlopige hechtenis met veertien dagen heeft verlengd.

De explosie vond plaats in een portiekwoning in de Jagthuisstraat. Ook vonden er in het westen en oosten van de stad vijf schietincidenten plaats en werd een explosief bij een Surinaams restaurant in de Frits Ruysstraat geplaatst. Meer dan twintig woningen en winkels werden ontruimd toen de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het explosief ontmantelde. Bij de schietincidenten vielen geen slachtoffers.

In de omgeving van de Jagthuisstraat zijn camera’s geplaatst en ook op andere locaties heeft de politie veiligheidsmaatregelen genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu