Nieuwe pabostudenten mogen zonder toets aan studie beginnen

Nieuwe pabostudenten mogen zonder toets aan studie beginnen ANP

De toelatingseisen voor de pabo-opleidingen worden tijdelijk versoepeld. Daar hebben de opleidingen toe besloten omdat de toelatingstoetsen voor deze studie vanwege de coronacrisis voorlopig niet kunnen worden gehouden, meldt de Algemene Onderwijsbond AOb.

Studenten mogen in september daarom voorwaardelijk aan de pabo beginnen, ook als zij nog niet alle toetsen hebben gemaakt. Er is geen sprake van vrijstelling: uiteindelijk moeten studenten alsnog aan de instroomeisen voldoen. Daar krijgen zij tot 1 januari 2021 de tijd voor.

Wie een lerarenopleiding wil doen aan de pabo, moet al enkele jaren aan strenge toelatingseisen voldoen. Studenten moeten van tevoren aantonen dat ze al iets weten van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

De strenge toelatingseisen voor de pabo werden in 2015 ingesteld na jarenlange kritiek op het kennisniveau van afgestudeerden. Het studiesucces is dankzij de invoering van de nieuwe eisen gestegen, maar de opleidingen trekken sindsdien minder eerstejaars.

Nieuws

Meest gelezen

menu