OM rondt onderzoek bomaanslag Wormer af

OM rondt onderzoek bomaanslag Wormer af ANP

Het onderzoek naar de dodelijke bomaanslag op een woonboot in Wormer is nagenoeg afgerond. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting in Alkmaar dat het inhoudelijke proces tegen de 27-jarige verdachte Milco G. op 25 maart staat gepland.

Bij de aanslag half april vorig jaar kwam de 53-jarige Frenk Roemahroeson om het leven. Zijn vriendin Monique van den Burg (51) raakte zwaargewond. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte, scheikundige van beroep, de verkeerde woonboot had opgeblazen. Zijn werkelijke doelwit was volgens het OM een man die op een woonboot in de buurt leefde en van wie G. vermoedde dat hij in het verleden zijn zusje had misbruikt. Enig bewijs voor die aantijging is nooit gevonden.

G. is afgelopen woensdag ontslagen uit het Pieter Baan Centrum (PBC), waar hij ter observatie was geplaatst. De man uit Purmerend weigerde gedurende het onderzoek alle medewerking aan psychologische en psychiatrische onderzoeken. De verdediging van G. vroeg het OM vrijdag het PBC tot spoed te manen met de rapportage vanwege de zitting eind maart.

G. wordt aangeklaagd voor moord en poging tot moord. Het OM wil hem daarnaast vervolgen voor poging tot moord op het beoogde slachtoffer. Ook komt op de tenlastelegging een stalkingszaak. G. viel in 2013 en 2014 gedurende elf maanden een vriendin lastig die geen contact meer met hem wilde, maar die hij desondanks bleef belagen met e-mails, sms-berichten en telefoontjes. Ook wachtte hij haar soms op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu