Barack Obama wordt goed betaald voor clichés

De Amerikaanse oud-president Barack Obama is met zijn vrouw Michelle op reis door Europa en was afgelopen weekend in Barcelona. Achter hem loopt filmregisseur Steven Spielberg.

De Amerikaanse oud-president Barack Obama is met zijn vrouw Michelle op reis door Europa en was afgelopen weekend in Barcelona. Achter hem loopt filmregisseur Steven Spielberg. Foto: AFP/XAVI HURTADO

Barack Obama sprak in Amsterdam over de beperkingen en tegenslagen die hij ervoer. „Ik werd zo cynisch na de schietpartij op een school in Sandy Hook.”

Hij werd gekozen op een platform van „verandering” en „hoop”, maar ontdekte razendsnel de beperkingen van het ambt. Zelfs de president van het machtigste land ter wereld voelt zich vaak kapitein van een mammoettanker, vertelt Barack Obama. „Je kan met grote moeite hoogstens een paar graden bijsturen. Daar zijn mensen dan teleurgesteld over, want ze hebben hoge verwachtingen van een nieuwe president. Maar een paar jaar later is de bestemming wel degelijk heel anders, dankzij die iets andere koers.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's