Officier wil rapper Kempi 15 maanden in cel

Officier wil rapper Kempi 15 maanden in cel ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch wil dat rapper Kempi voor vijftien maanden wordt opgesloten omdat hij in bezit was van 5,4 gram cocaïne en een automatisch vuurwapen. Daar werd hij in september vorig jaar voor opgepakt. In de strafeis nam de officier mee dat de rapper al meerdere keren is veroordeeld, ook voor wapenbezit.

Het OM wil dat de rapper ook nog 97 dagen terugkeert naar de gevangenis, zo bleek voor de rechtbank. Die dagen hangen hem boven het hoofd in verband met een eerdere veroordeling. Hij was onder de voorwaarde dat hij geen strafbaar feit zou plegen, vervroegd vrijgelaten.

De rapper erkende zijn fout. Maar hij had het vuurwapen nodig voor een clip en aan een nepwapen kon hij niet komen. ,,Het echte wapen was het enige dat ik op dit moment kon vinden'', aldus de rapper, die niet wilde zeggen van wie hij het had gekocht. De officier van justitie vond dat verhaal niet geloofwaardig.

Nieuw album

De zanger was volgens zijn advocaat juist bezig zijn leven weer op de rails te krijgen, onder meer door een nieuw album uit te brengen. Als de rapper een lange celstraf krijgt, heeft dat gevolgen voor zijn carrière. ,,Er is in hem geïnvesteerd'', aldus advocaat R. Frijns.

Uitspraak is 22 januari.

Nieuws

Meest gelezen

menu