Ombudsman onderzoekt arrestatie Feyenoordfans

Ombudsman onderzoekt arrestatie Feyenoordfans ANP

De Nationale Ombudsman stelt een onderzoek naar de massale arrestatie van Feyenoordfans rond de wedstrijd van hun club tegen Roda JC op 21 februari. De politie pakte die dag ruim 300 supporters op die bij De Kuip demonstreerden tegen de slechte prestaties van hun club.

De Ombudsman liet eind februari al weten een verkennend onderzoek te beginnen. ,,Het onderzoek is het vervolg op de eerdere verkennende fase waarin een eerste beeld is verkregen over de gang van zaken rond de wedstrijd FeyenoordRoda JC'', aldus de ombudsman. ,,Met dit onderzoek wil hij een vollediger beeld van de gebeurtenissen krijgen, met betrokken ambtenaren kunnen spreken en de van belang zijnde documenten kunnen opvragen.''

Ook wil hij beoordelen of de massale aanhouding voldoet aan aanbevelingen die eerder werden gedaan bij een soortgelijke kwestie. Zo werden in 2008 800 Feyenoordfans gearresteerd. In het onderzoek dat daarop volgde, stelde de ombudsman dat niet zonder meer naar het strafrecht mag worden gegrepen bij problemen met de openbare orde bij voetbalwedstrijden.

De arrestatie van de 326 fans deed in Rotterdam veel stof opwaaien. De fracties van verscheidene partijen in de gemeenteraad van de havenstad willen opheldering van burgemeester Ahmed Aboutaleb over de exacte omstandigheden die aan het besluit vooraf gingen.

Nieuws

Meest gelezen

menu