Onderzoek naar instorting pand

Onderzoek naar instorting pand ANP

Er komt een onderzoek naar de reden voor de instorting zaterdagavond van het pand aan de Markt in Den Bosch. Burgemeester Ton Rombouts liet zondag weten dat er contact is met de opdrachtgever en aannemer en dat met hen nog gesprekken gevoerd moeten worden.

Zaterdagavond waren bouwvakkers in het pand bezig voor een verbouwing van het interieur. Een woordvoerder van de gemeente zei dat het om een herinrichting van het interieur ging. Het onderzoek moet aan het licht brengen welke werkzaamheden er precies zijn uitgevoerd in het monumentale pand waarin een Pearle-winkel gevestigd was. Als het alleen om aanpassingen aan het interieur ging, was waarschijnlijk geen vergunning nodig, maar ook dat wordt onderzocht.

Het eeuwenoude pand stortte zaterdag rond 23.00 uur in. Er vielen geen slachtoffers. De winkel zou wegens de verbouwing komende week dicht zijn.

De naastgelegen souvenirwinkel De Kleine Winst en de Febo blijven voorlopig gesloten, tot duidelijk is hoe het puin kan worden opgeruimd zonder deze panden verder te beschadigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu