Ernstig ongeval in Sprookjesbos Valkenburg met nieuwe attractie: 2 volwassenen en 1 kind naar het ziekenhuis

Ernstig ongeluk in Sprookjesbos. Foto: Orange Media

In Valkenburg (Zuid-Limburg) zijn vrijdagmiddag vier mensen gewond geraakt toen een karretje van een attractie in het Sprookjesbos omlaag viel.

De gewonden zijn twee volwassenen en een kind, bevestigt een woordvoerster van de Veiligheidsregio. Beide volwassenen en een kind zijn inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd. Hun toestand is stabiel. Het tweede kind dat bij het incident betrokken was, is niet ernstig gewond geraakt. De slachtoffers zouden vanaf een hoogte van zo’n zes meter naar beneden zijn gevallen.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur door nog onbekende oorzaak. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio kon vrijdagmiddag nog niet direct nadere bijzonderheden geven.

Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend.

Calidius

Het ongeluk deed zich voor met de attractie Calidius die sinds september vorig jaar in gebruik is genomen in het Sprookjesbos. De betreffende attractie is te zien van buiten het park: ballonnen waarvan de mandjes langs een soort van staaf de lucht in gaan. De attractie staat nu stil en is afgezet met een lint. Een van de mandjes zou gekanteld zijn.

De attractie is geschikt voor alle leeftijden en neemt bezoekers in gondels mee naar een hoogte van zo’n tien meter. Wanneer Calidius gaat draaien, krijgen de passagiers uitzicht over het hele park. De naam luidt Calidius, gebaseerd op de term voor ‘hete lucht’ in het Latijn.

De familieattractie van het type air balloons bestaat uit acht gondels voor maximaal 32 personen. Het Sprookjesbos in Valkenburg kocht de molen twee jaar geleden van een ander park. „Sindsdien zijn alle onderdelen volledig gereviseerd”, vertelt directeur Mark de Ruiter aan Looopings. De balolonnenmolen is van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA.

Geen ontruiming

Het attractiepark in Valkenburg is rond vier uur op slot gegaan. Op het hekwerk is een briefje aangebracht waarmee bezoekers worden geïnformeerd. Volgens de brandweer was het een bewuste keuze om overige attracties in het park na het ongeluk voor bezoekers open te laten. De arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval met de attractie Calidius. De ooggetuigen van het incident worden apart opgevangen. Zij krijgen nazorg.

Themapark in Zuid-Limburg

Het Sprookjesbos is een themapark in Zuid-Limburg. Het richt zich op families met jonge kinderen. In het park zijn 17 verschillende sprookjes te zien, waaronder Repelsteeltje, Assepoester en Hans en Grietje. Direct onder het park liggen de mergelgrotten.

Nieuws

menu