Ongeveer 250 supporters Feyenoord aangehouden

Ongeveer 250 supporters Feyenoord aangehouden ANP

De politie heeft zondag ongeveer 250 voetbalfans van Feyenoord aangehouden. Zij keerden zich in de buurt van stadion De Kuip massaal tegen de politie waarna werd besloten de supporters als groep aan te houden. Eerder werd gemeld dat het ging om een groep van zeshonderd tot achthonderd supporters.

De aangehouden mensen maakten deel uit van de groep fans die voorafgaand aan de wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC in de eredivisie meeliep in een protestmars. De politie wilde voorkomen dat de supporters het Maasgebouw voor De Kuip zouden bereiken. De groep is toen tegengehouden en de paar honderd fans zijn apart gezet. Van die fans werd onder meer nagetrokken of ze een stadionverbod hebben en ook werd gekeken of ze gevaarlijke spullen bij zich hadden.

Een aantal personen uit de groep weigerde instructies van agenten op te volgen en zij gebruikten fysiek en verbaal geweld, aldus de politie. Daarop is besloten de fans als groep aan te houden.

Boete

De supporters krijgen een boete van 220 euro voor het zich schuldig maken aan wanordelijkheden. Het Openbaar Ministerie gaat de camerabeelden bekijken en bepaalt later over eventuele vervolging van relschoppers.

Bij de confrontatie tussen de voetbalfans en de politie raakten twee stewards lichtgewond, aldus de politie.

De wedstrijd in De Kuip eindigde in 1-1. Het was voor Feyenoord het eerste punt in de competitie na de jaarwisseling.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu