Ontruiming en stroomstoring in Houten na brand

ANP

In Houten is zaterdagavond een appartementencomplex aan de Via Arena ontruimd omdat brand was uitgebroken in een elektriciteitsruimte onderin het pand. De brandweer kon lange tijd niet blussen vanwege spanning in de ruimte. Netwerkbeheerder Stedin moest eerst de stroom uitschakelen. Rond 21.45 uur meldde de brandweer dat het vuur uit is.

Er kwam in het begin flink wat rook vrij. Twee mensen die rook hadden ingeademd, werden nagekeken door ambulancepersoneel. Voor de bewoners van de ongeveer dertig appartementen werd opvang geregeld in een zorgcentrum. Ook burgemeester Wouter de Jong was daar.

Ongeveer 1500 huishoudens in de omgeving zaten uren zonder stroom als gevolg van de brand. De meesten waren in de loop van de avond weer aangesloten op het net, maar rond 23.00 uur zaten nog 149 huizen zonder elektriciteit.

De brandweer heeft de appartementen gecontroleerd en rond 23.40 uur weer vrij gegeven. Het merendeel van de bewoners kan terug naar hun woning. Voor een beperkt aantal geldt dat echter niet. Zij zullen de nacht elders doorbrengen. De gemeente regelt onderdak indien zij niet bij familie of vrienden terecht kunnen.

Enkele woningen hebben roet- en rookschade. Enige tijd konden geen treinen stoppen op het nabijgelegen treinstation. Het station is inmiddels weer vrijgegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu