Ontspoorde trein bij Dalfsen geborgen

Ontspoorde trein bij Dalfsen geborgen ANP

De ontspoorde trein bij Dalfsen is weggetakeld. ProRail is direct begonnen met de reparatie van onder meer het spoor en de bovenleidingen. Hoe lang dat gaat duren, hangt af van hoe groot de schade is. ProRail vermoedt dat die werkzaamheden sowieso enkele dagen gaan duren.

De takelwerkzaamheden zijn dinsdagavond begonnen en de hele nacht doorgegaan. Het takelen verliep sneller dan was ingeschat, aldus een woordvoerder van ProRail. Van de vier delen die moesten worden weggetakeld, werden eerst twee wagons opgeruimd en daarna het motorgedeelte, het kleinste maar zwaarste deel van de trein. Aan het eind van de woensdagmiddag volgde de derde wagon.

De geborgen wagons worden met diepladers naar een depot in Meppel gebracht. Daar worden ze verder onderzocht.

Vervuilde grond

Nu de berging is voltooid moet over een afstand van minimaal 200 meter rails, bovenleiding en apparatuur worden vervangen. Omdat er diesel uit de hoogwerker is gelekt en koelvloeistof en olie uit de trein, moet waarschijnlijk een deel van de vervuilde grond worden afgegraven.

Reizigers kunnen op het traject tussen Ommen en Zwolle met de bus. Tussen Ommen en Emmen rijdt de trein nog wel gewoon. Om naar de Randstad te komen, kunnen reizigers omreizen via Almelo.

De trein van Zwolle naar Emmen kwam dinsdagochtend in botsing met een overstekende hoogwerker. Daarbij kwam de treinmachinist om het leven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu