Ook theater na Dodenherdenking zonder publiek

Foto: ANP

Traditioneel worden na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei, onder de vlag van Theater Na de Dam door het hele land voorstellingen georganiseerd waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Vanwege de coronacrisis kan het publiek dit jaar niet naar het theater komen, daarom wordt het programma Na de Dam vanuit een lege Amsterdamse schouwburg op NPO1 uitgezonden.

Na de Dam is een samenwerking tussen NOS, Internationaal Theater Amsterdam en Theater Na de Dam. De uitzending komt na de herdenking op de eveneens lege Dam, aansluitend op het NOS Journaal en NOS Bevrijdingsjournaal.

Winfried Baijens presenteert het programma. Onder anderen Douwe Bob, Claudia de Breij, Michelle David, Herman van Veen, Wende, Typhoon, Nasrdin Dchar en acteurs van het ITA-ensemble onder wie Hans Kesting, Marieke Heebink, Halina Reijn, Achraf Koutet, Gijs Scholten van Aschat en Joy Delima, maken met muziek en tekst duidelijk waarom wordt herdacht.

Vanwege het coronavirus zullen sommigen optreden vanuit hun eigen huiskamer. Na de Dam is te zien op 4 mei rond 21.00 uur op NPO1.

Nieuws

Meest gelezen

menu