Opnieuw brand in jachthaven Wessem

Opnieuw brand in jachthaven Wessem ANP

In een loods in een jachthaven in Wessem (Limburg) woedt in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand. Deze brak rond 01.00 uur uit. ,,Het is moeilijk de brand te blussen aangezien de loods instabiel is en kan instorten. We blussen dus alleen van buitenaf'', aldus een woordvoerder van de brandweer.

Bij het pand aan de Waage Naak zijn knallen gehoord. De woordvoerder zei dat het waarschijnlijk om gasflessen gaat die in de boten liggen.

Volgens de eigenaar bevinden zich tussen de tien en vijftien plezierjachten in de loods. ,,Zowel de boten als het pand moeten als verloren worden beschouwd'', meldde de brandweerwoordvoerder. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel verspreidt de rook een penetrante geur. De brandweer roept omwonenden daarom op deuren en ramen gesloten te houden.

Een jaar geleden werd Midden-Limburg geteisterd door een reeks havenbranden, waaronder een brand in Wessem, die waarschijnlijk zijn aangestoken. De directeur van de jachthaven in Wessem geldt als een van de vier verdachten in die zaak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu