Oranje legt spel neer en klapt voor Cruijff

Oranje legt spel neer en klapt voor Cruijff ANP

Het Nederlands elftal en Frankrijk hebben vrijdagavond in de veertiende minuut het spel onderbroken om stil te staan bij de donderdag overleden Johan Cruijff. Het was heel even muisstil in de ArenA, al snel volgde een ovationeel applaus voor de bekendste voetballer die ooit het shirt van Oranje heeft gedragen.

Hoewel er voor het duel ook een moment van stilte was voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel staat bijna alles rond de oefeninterland in het teken van Cruijff. Concertzaal Ziggo Dome, gelegen tegenover de ArenA, is voor de gelegenheid helemaal oranje verlicht met nummer veertien. In de etalage van de fanshop van Ajax in het stadion hangen shirts met nummer veertien. Voor de luifel liggen bossen bloemen en branden kaarsjes.

Voor de oefeninterland klonk er geen feestmuziek door de speakers van de ArenA. Lichtschermen achter beide doelen lieten prachtige acties en doelpunten van Cruijff zien. Supporters hadden spandoeken meegenomen waarop ze de geboren Amsterdammer bedankten. De 22 jongens en meisjes die met de spelers het veld mochten oplopen voor de wedstrijd droegen shirts met nummer veertien. De internationals zelf voetbalden met rouwbanden.

Volgende week staat er weer een eerbetoon aan Cruijff in de ArenA op het programma als Ajax voor eigen publiek tegen PEC Zwolle speelt. FC Barcelona staat volgende week zaterdag tijdens de kraker tegen Real Madrid uitgebreid stil bij de succesvolle oud-speler en trainer van de Spaanse topclub.

Nieuws

Meest gelezen

menu