Paasvieringen worden dit jaar vooral op tv en online gevolgd

Paasvieringen worden dit jaar vooral op tv en online gevolgd ANP

De kerkdeuren blijven gesloten voor publiek dit paasweekend maar voor gelovigen die toch een viering willen volgen, zijn er mogelijkheden om dit te doen op televisie of online.

Op NPO 2 is zondag om 10.25 uur een live kerkdienst te volgen van EO-jongerenlabel BEAM. Om 11.00 uur zendt KRO-NCRV de eucharistieviering vanuit Roermond uit, geleid door bisschop Harrie Smeets in een lege Munsterkerk.

Paus Franciscus spreekt om 12.00 uur de traditionele zegen Urbi et Orbi uit op een verlaten Sint-Pietersplein. Rond dezelfde tijd luiden in veel Nederlandse plaatsen de kerkklokken. De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft opgeroepen de klokken te luiden om mensen "thuis te verbinden met de eredienst van de kerk".

Veel kerken in Nederland zenden online een paasviering uit. Zowel de protestante als de katholieke kerk heeft een stappenplan online gezet waarin wordt uitgelegd hoe een livestream tot stand kan worden gebracht. Zo is het voor veel gelovigen mogelijk om de dienst van de eigen kerk te volgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu