Panel: veel gevaccineerden voor maatregelen ongevaccineerden

Panel: veel gevaccineerden voor maatregelen ongevaccineerden ANP

Een grote meerderheid van de mensen die gevaccineerd zijn, is voor beperkende coronamaatregelen voor ongevaccineerden. Zeven op de tien mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus in het opiniepanel van EenVandaag zeggen voor dergelijke maatregelen te zijn.

Gevaccineerden zijn volgens het televisieprogramma van mening dat ziekenhuispersoneel en mensen die op een operatie wachten de dupe zijn van mensen die geen prik nemen. Zij vinden dat onterecht.

Ongevaccineerden zijn op hun beurt massaal tegen maatregelen die alleen zij krijgen opgelegd. 98 procent is daarop tegen, aldus EenVandaag. Ook zeggen velen van hen zich niet aan de maatregelen te gaan houden.

Dringender thuiswerkadvies

Van alle 28.485 ondervraagde opinieleden vindt 60 procent dat de coronamaatregelen in ieder geval aangescherpt moeten worden, los van voor wie ze gaan gelden. In meerderheid zijn ze voor een dringender thuiswerkadvies, strengere controles op de coronapas en het herinvoeren van de 1,5 meterregel.

Het kabinet geeft volgende week dinsdag een persconferentie, waarin het zal bekendmaken of en zo ja welke aanvullende maatregelen er nodig zijn vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge zei maandag "helemaal niets te willen uitsluiten" wat betreft mogelijke maatregelen.

Nieuws

Meest gelezen

menu