Partijen tevreden met schrappen hogere bonus KLM-topman

Partijen tevreden met schrappen hogere bonus KLM-topman ANP

Een flink deel van de Tweede Kamer is blij dat KLM afziet van de verhoging van het variabele loon van topman Pieter Elbers. Een hogere bonus voor de top past niet bij een bedrijf dat aanspraak maakt op staatssteun, vinden veel partijen.

CDA-Kamerlid Erik Ronnes spreekt van het "enige juiste" besluit. Ook luchtvaartspecialist Jan Paternotte van coalitiepartner D66 vindt het "verstandig" dat KLM de bonusverhoging schrapt. Bedrijven die aankloppen bij de overheid om ze door de coronacrisis te helpen kunnen ook geen dividend uitkeren en eigen aandelen opkopen, vindt hij.

Oppositiepartijen GroenLinks, Partij voor de Dieren en DENK merken op dat KLM pas zwichtte na zware druk. Het imago van de luchtvaartmaatschappij "is besmeurd en het enige wat restte was onder druk de keutel in te trekken", zegt DENK-fractieleider Farid Azarkan.

Wat GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger betreft moet KLM ook vergroenen en werknemers meer rechten geven om in aanmerking te komen voor overheidssteun. Lammert van Raan van de PvdD vindt dat het Rijk de vliegmaatschappij met de huidige leiding überhaupt niet uit de brand moet helpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu