Passagier KLM-toestel verwondt co-piloot

FOTO ANP

Aan boord van een KLM-vliegtuig heeft een verwarde passagier zondag een co-piloot licht verwond. De Chinese man is overmeesterd door onder meer andere passagiers.

Het incident gebeurde aan boord van de KL897 op weg naar Peking. De verwarde man had zichzelf al letsel toegebracht in een toiletruimte en wist daarna een van de co-piloten te verwonden. Dat gebeurde in een van de galleys (keukentjes) in de cabine. KLM wil niet zeggen hoe de passagier zichzelf verwondde. Er wordt wel uitgezocht hoe dat heeft kunnen gebeuren. Ook worden geen mededelingen gedaan hoe de co-piloot werd verwond.

De bemanning en enkele andere passagiers wisten de man te overmeesteren. Het vliegtuig landde veilig in Peking. Daar is de co-piloot behandeld. Hij is inmiddels weer terug in Nederland en maakt het goed.

De veiligheid van alle inzittenden is niet in gevaar geweest, benadrukt de KLM dinsdag in een verklaring. De vlucht werd uitgevoerd met vier vliegers, waardoor er nog drie vliegers in de cockpit aanwezig waren toen het incident plaatsvond. ,,De bemanning is uitstekend getraind om in dit soort situaties adequaat te handelen'', zegt de luchtvaartmaatschappij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu